Reparatiekosten kunnen momenteel voor sommige toestellen hoger uitvallen vanwege tijdelijk sluiting van leveranciers. Dit wegens de gevolgen van het corona virus. Neem contact op voor meer info!

5 Redenen om te kiezen voor een Sim Only Abonnement van Telefoon Reparatie Ommen

Al enkele jaren is het traditionele abonnement op zijn retour, waarbij je samen met het abonnement een smartphone krijgt die je gedurende de abonnementstijd afbetaald. Steeds vaker kiezen Nederlanders voor een zogenaamd sim only-abonnement, waarbij je alleen een bepaald pakket afneemt, zonder een smartphone. En geen BKR registratie krijgt.

Je kunt hierdoor zelf bepalen voor welke smartphone je de simkaart gebruikt. Wij hebben vijf redenen op een rijtje waarom sim only vaak een goede keuze is.


1. Keuzevrijheid

Het is een ontwikkeling die al jaren bezig is: mensen willen keuzevrijheid hebben en zelf kunnen bepalen welke smartphone ze gebruiken en op welke wijze. Sim only biedt vrijheid die je niet hebt met een traditioneel abonnement. Je kiest een pakket, maar kan zelf bepalen welke smartphone je gebruikt.

Niet langer zit je vast aan bepaald high-end modellen die je misschien helemaal niet nodig hebt. Sim only is met name geschikt voor smartphones die minder bekend zijn en misschien helemaal niet beschikbaar zijn met een traditioneel abonnement.


2. Blijf je oude smartphone gebruiken

Ook geeft sim only je de mogelijkheid om je oude smartphone te blijven gebruiken met een nieuw abonnement. Werkt je smartphone nog prima, waarom dan wisselen van telefoon? Met een voordelig sim only-abonnement kun je een geheel nieuw abonnement afsluiten met bijvoorbeeld meer of juist minder data, terwijl je je vertrouwde smartphone kunt blijven gebruiken.

Over het algemeen kun je in een veel hogere mate specifieke abonnementen afsluiten die aansluiten op je wensen wanneer je kiest voor sim only, iets dat bij traditionele abonnementen veel minder vaak het geval is. Met de beste sim only heb je een bijna eindeloze vrijheid en mogelijkheden om het abonnement aan te passen naar jouw wensen.


3. Kortlopende contracten

Waar een traditioneel abonnement al snel een looptijd van twee jaar heeft, kun je met sim only vaak kortlopende contracten afsluiten. Zo is het mogelijk om een contract van slechts één maand af te sluiten, wat niet het geval is bij traditionele abonnementen.

Met een contract dat maandelijks opzegbaar is, kun je veel beter inspelen op wat je per maand nodig is. Ga je bijvoorbeeld een tijd naar het buitenland, dan kun je het kortlopende abonnement hierop aanpassen.


4. Zelf samenstellen

Meer dan bij andere abonnementsvormen kun je een sim only-abonnement vaak zelf samenstellen. Gebruik je veel data maar bel je zelden, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra GBs, maar minder belminuten.

Je kunt zo het optimale uit je abonnement halen en niet onnodig betalen voor belminuten die je niet gebruikt.


5. Wisselen van smartphone zonder moeite

Sim only-abonnementen kun je gebruiken voor iedere smartphone die simlockvrij is. Ben je van plan om binnenkort een smartphone aan te schaffen zonder hierbij direct een abonnement te nemen, dan kun je met een sim only-abonnement gewoon de simkaart verwisselen en doorgaan met het pakket dat je zelf al hebt.

Je hoeft met sim only dus niet langer het overstappen op een nieuwe smartphone samen te laten vallen met de keuze voor een nieuw abonnement. Dat geeft vrijheid, eenvoud en meer keuze: ideaal!


Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kom naar Telefoon Reparatie Ommen en laat u vrijblijvend adviseren.

Neem contact op of kom langs in onze winkel.

Contact opnemen